Μια αλήθεια που λες με κακή πρόθεση, επηρεάζει πιο πολύ απ΄ όλα τα ψέματα που μπορείς να επινοήσεις. William Blake, 1757-1827, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος

Εκδηλώσεις για το καλοκαίρι στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Νάξο

9 Ιούλιος, 2018

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των δύο προηγούμενων ετών, το Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» παρουσιάζει και αυτό το καλοκαίρι ένα πλούσιο πρoγραμμα εκδηλώσεων και θεατρικών εργαστηρίων στη Νάξο.

Το Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016, για να δέχεται όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον σπουδαίο Ναξιώτη συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό έργο του.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον χώρο του γραφείου του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορούν να μελετήσουν όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, καθώς και να δουν ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες τις οποίες σκηνοθέτησε ή έγραψε το σενάριο.

Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει, εκτός από την καθιερωμένη πια «Ταινία της Τετάρτης», εργαστήριο θεατρικής γραφής για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν ή να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου, βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά, αναγνώσεις θεατρικών έργων του νεοελληνικού θεάτρου από την ομάδα του Μουσείου και συζήτηση πάνω στους θεματικούς άξονες που αναφέρονται σε αυτά.

Ακόμη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες, με αφορμή τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» και «Τελευταία Πράξη», αλλά και δημιουργική απασχόληση για παιδιά από πέντς έως δώδεκα ετών. Μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμούς, τα παιδιά εμπνέονται από το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα» και διοργανώνουν τη δική τους παράσταση.

Οι εκδηλώσεις στο Μουσείο Καμπανέλλη διοργανώνονται από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ).

 

Read previous post:
Συμφώνησε με Μακάμπι ο Ουίλμπεκιν

Τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα φορά τα επόμενα δύο χρόνια ο Σκότι Ουίλμπεκιν.

Close