Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι σκέφτονται περισσότερο με τις ελπίδες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους παρά με το μυαλό τους. Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός & φιλόσοφος

Εγκαινιάστηκε η «μεταμορφωμένη» Τάιμς Σκουέαρ, στη Νέα Υόρκη

20 Απρίλιος, 2017

Διπλάσιος, πλέον, ο δημόσιος χώρος στην Τάιμς Σκουέαρ, στη Νέα Υόρκη. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Snohetta ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό της πλατείας. Αυτό το οποίο, στο παρελθόν, ήταν μια περιοχή με έντονο κυκλοφοριακό «μεταμορφώθηκε» σε έναν δημόσιο χώρο 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην καρδιά του Μανχάταν.

Το πρότζεκτ -γνωστό ως «Παπιγιόν»- βρίσκεται στο κέντρο της θεατρικής συνοικίας, στην Τάιμς Σκουέαρ και ορίζεται από την Μπρόντγουεϊ και την 7η λεωφόρο, μεταξύ της 42ας και 47ης οδού.

Το πρώτο τμήμα της πεζοδρόμησης από το Snohetta εγκαινιάστηκε την άνοιξη του ’14. Από τότε, οι τραυματισμοί πεζών μειώθηκαν κατά 40%, τα οδικά δυστυχήματα κατά 15% και η συνολική εγκληματικότητα στην περιοχή κατά 20%. Εκτιμάται, επιπλέον, ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μειώθηκε έως και κατά 60%.

«Με τη σύλληψη του πρότζεκτ, ως κάτι του οποίου η επιτυχία δεν θα μετρηθεί μόνον από την καινούργια αισθητική του, αλλά επίσης από τα μακροπρόθεσμα φυσικά, ψυχολογικά και οικονομικά οφέλη στην κοινότητα του, η επανεφεύρεση της Τάιμς Σκουέαρ είναι ένα μοντέλο για το πώς η σχεδίαση των αστικών τοπίων μας μπορεί να βελτιώσει την υγεία και ευημερία των χρηστών της, την ίδια στιγμή που προσφέρει μια σημαντική σκηνή για δημόσια συγκέντρωση» τόνισε στο Designboom, ο αρχιτέκτονας -και εκ των ιδρυτικών μελών του Snohetta- Craig Dykers.

Περισσότερα στη κατηγορία Ενδιαφέροντα
Ισπανία: Ο εισαγγελέας ζητεί φυλάκιση του Μέσι

Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας ζήτησε την απόρριψη της έφεσης του Λιονέλ Μέσι και του πατέρα του, που...

Close