Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Abert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας

Εγκαίνια του θεματικού πάρκου «Ηρακλής,οι 12 άθλοι» από την υπ. Τουρισμού

12 Οκτώβριος, 2018

Την επιθυμία να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα το θεματικό πάρκο «Ηρακλής, οι 12 άθλοι» και ν’ αποτελεί σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για τους επισκέπτες εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού στην ομιλία της λίγο πριν από τα εγκαίνια του πάρκου, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η κ.Κουντουρά εγκαινίασε το πάρκο, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου και τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συντάσσονται με την εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική, που εφαρμόζει το υπουργείο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με την οποία δίνεται έμφαση στα θεματικά προϊόντα που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες.

Το πάρκο του Ηρακλή, όπως είπε η υπουργός, ανήκει σε αυτήν την κατηγορία πρωτοβουλιών, καθώς αποτελεί ξεχωριστη βιωματική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, αλλά και τους ξένους επισκέπτες που έρχονται στη Θεσσαλονίκη και τους δίνει την ευκαιρία «να μυηθούν σε αυτόν τον μαγευτικό κόσμο των μυθων και των ηρώων για τον οποίο είμαστε τόσο περήφανοι εμείς οι Έλληνες, αφού είναι κομμάτι της πολιτιστικής παράδοσης και της ταυτότητας της χώρας μας».

«Η Θεσσαλονίκη» ανέφερε η κ.Κουντουρά «είναι πάρα πολύ δυναμική στην ανάπτυξη του τουρισμού και το υπουργείο τη στηρίζει με πολλούς τρόπους, ενισχύοντας μεταξύ άλλων, τη συνδεσιμότητα της πόλης με πάρα πολλές αγορές του εξωτερικού».

Όπως είπε η κ.Κουντουρά, το υπουργείο σε συνεργασία με τους ιδιώτες και τους φορείς του τουρισμού, έχει βάλει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το θεματικό πάρκο του Ηρακλή, που υλοποιήθηκε από την ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, τους Dream Workers και την Εksagon Exhibitions, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση, ειδικά από τα σχολεία, γεγονός που καθιστά πολύ πιθανή την παράταση της λειτουργίας του και μετά την 27η Ιανουαρίου του 2019.

Στο πάρκο που λειτουργεί από τις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζονται οι 12 άθλοι του Ηρακλή σε χώρο 2.500 τ.μ., με τρισδιάστατα εκθέματα, πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το σκηνικό ενός ξεχωριστού, μυθικού κόσμου.

Ν.Καζαντζίδου

Read previous post:
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρ. του Κόμματος Ευρ. Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνο Σκουρλέτη και βουλευτές του κόμματος, βρέθηκαν το πρωί στις...

Close