Η κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος [1809-1817]

Έδωσε το φιλί της ζωής στα εμπορεύματα ο Ντράγκι;

Ο Ντράγκι μίλησε και αυτά που είχε να πει απογοήτευσαν τους επενδυτές μετοχών αλλά όχι και αυτούς των εμπορευμάτων. Αντίθετα, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ να προκαλεί οξεία άνοδο στο ευρώ και την πρόεδρο της FED να ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά υποστηρίζοντας με έμφαση την ανάγκη αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, ήταν αναμενόμενο το δολάριο να πάρει την κατιούσα και αυτό ακριβώς συνέβη με δείκτη δολαρίου να κάνει βουτιά 2,04% ακριβώς από την αντίσταση των 100 μονάδων του.

Dollar123
Το αποτέλεσμα ήταν η ανοδική αντίδραση των εμπορευμάτων με το σχετική δείκτη να κερδίζει 1,36% έχοντας την προηγούμενη ημέρα κλείσει σε χαμηλό 12 ετών.

CRB123
Έδωσε, λοιπόν, ο Ντράγκι το φιλί της ζωής στα εμπορεύματα; Με μία σύντομη απάντηση, μάλλον όχι.  Θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από μία πρόσκαιρη απογοήτευση των επενδυτών και μία βραχυπρόθεσμη πτώση του δολαρίου για να αντιστραφεί το μακροπρόθεσμο αρνητικό κλίμα στα εμπορεύματα. Σίγουρα, ωστόσο, για την ώρα πήραν μία ανάσα.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Ο S&P 500 εμπορεύεται στη δίκαιη τιμή του και αυτό είναι αρνητικό

Ο S&P 500 οδεύει να κλείσει το έτος περίπου εκεί που το άρχισε και αυτό δεν πρέπει να προκαλεί καθόλου...

Close