Για δύο πράγματα δεν πρέπει να θυμώσει ποτέ κανείς: Γι΄ αυτό που μπορεί να διορθώσει και γι΄ αυτό που δεν μπορεί να διορθώσει. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

ΕΑΥΘ:«Σε επέτειο βίας κι αυθαιρεσίας έχει μετατραπεί η 6η Δεκέμβρη»

7 Δεκέμβριος, 2018

«Σε επέτειο βίας κι αυθαιρεσίας έχει μετατραπεί η 6η Δεκέμβρη», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι «εδώ και χρόνια, συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα έχουν συνδεθεί με ταραχές και καταστροφές και παράλληλα, η κοινή γνώμη είναι κάθετα αντίθετη με όσα συμβαίνουν και καταδικάζει τις απρόκλητες φθορές της περιουσίας του κράτους και των πολιτών».
«Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές η επόμενη ημέρα μάς βρίσκει να μετράμε ζημιές χιλιάδων ευρώ που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος και πλέον, με την ανοχή όλων, τα δημόσια πανεπιστήμια αντί να λειτουργούν ως ορμητήριο νέων και σύγχρονων ιδεών έχουν μετατραπεί σε άντρο παραβατικότητας» προσθέτει.
Σύμφωνα με την Ένωση, «η Αστυνομία έχει τον ρόλο του σάκου του μποξ που λοιδορείται με κάθε ευκαιρία, ο Έλληνας αστυνομικός είναι απροστάτευτος, οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των διμοιριών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι παραπέμπουν σε πολεμικές μεθόδους».
Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι «η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τους προστατεύσει και να στείλει ένα μήνυμα δικαιοσύνης, μέσω της αλλαγής του νομικού πλαισίου, που θα καταστήσει ιδιώνυμο αδίκημα την άσκηση βίας κατά αστυνομικού». «Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι χθες, οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά από πολύωρη ανοχή και λόγω των φθορών που σημειώθηκαν, επενέβησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις. Μένει να δούμε ποιες ποινές θα επιβληθούν στους συλληφθέντες», καταλήγουν.

Read previous post:
Ζ. Ζάεφ: Μοναδική μας φιλοδοξία να τείνουμε το χέρι, να χτίσουμε φιλίες

H Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μία δίκαιη λύση ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, και υπογράμμισε ότι από τις...

Close