Ο λόγος που υπάρχει τόσο πολύ άγνοια είναι ότι αυτοί που την έχουν ανυπομονούν να την μοιραστούν, Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Ε. Αχτσιόγλου: Δρομολογείται η αύξηση του κατώτατου μισθού

20 Μάρτιος, 2018

Για τη σταθερή αποκλιμάκωση της ανεργίας, αλλά και το σχεδιασμό για αύξηση του κατώτατου μισθού, μετά τη λήξη του προγράμματος, μίλησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι καταγράφεται μία σταθερή αποκλιμάκωση της ανεργίας, λέγοντας ότι, μέσα σε τρία χρόνια, η ανεργία έχει μειωθεί περίπου κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό. Όμως, σύμφωνα με την υπουργό, φαίνεται μία διαρκής τάση αποκλιμάκωσής της.

Όπως είπε, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν δημιουργηθεί περίπου 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, διαπίστωσε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά επικεντρωμένη, πρωτίστως, στη δημιουργία κινήτρων, προκειμένου να γίνουν μόνιμες οι θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώσε, πολύ σημαντική είναι και η δουλειά που γίνεται για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Υποστήριξε δε ότι το κυριότερο πρόβλημα πλέον δεν είναι η αδήλωτη εργασία, αλλά η υποδηλωμένη.

Read previous post:
Πυροβολισμοί σε Λύκειο του Μέριλαντ κοντά στην Ουάσινγκτον

Πυροβολισμοί έπεσαν σήμερα σε Λύκειο της πόλης Γκρέιτ Μιλς στο Μέριλαντ, σε απόσταση μικρότερη των 70 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα...

Close