Ελευθερία είναι εκείνη η δύναμις όπου έχει ο άνθρωπος εις το να κάμη όλον εκείνο, οπού δεν βλάπτει εις τα δίκαια των γειτόνων του. Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

Δύο εκατ. ευρώ πριμ για την πρόκριση στη Νιγηρία

22 Νοέμβριος, 2017

Το πάθημα του 2014 έγινε… μάθημα για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας, που έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα δώσει πριμ 2 εκατ. ευρώ στους παίκτες της εθνικής ομάδας, για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 30% των χρημάτων που θα λάβει η ομοσπονδία από τη FIFA, όπως δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της ομοσπονδίας, Αντεμόλα Ολατζίρε.

Η παρουσία των «Υπεραετών» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014, στιγματίστηκε από τη διαμάχη για το πριμ πρόκρισης. Οι διεθνείς Νιγηριανοί έφτασαν στο σημείο να απόσχουν από μία προπόνηση, επί βραζιλιάνικου εδάφους, ένα μέσο πίεσης που απέδωσε καρπούς. Ο τότε υπουργός Αθλητισμού της χώρας ταξίδεψε με ιδιωτικό τζετ στη Νότια Αμερική μεταφέροντας σχεδόν 4 εκατ. δολάρια σε μετρητά (!), προκειμένου να τα καταβάλει στους ποδοσφαιριστές και να τακτοποιηθεί το ζήτημα.

Read previous post:
Στήριξη από την ΚΕΔΕ στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

Την οικονομική στήριξη των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής, αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Close