Οι πρίγκιπες και οι κυβερνήσεις είναι, μακράν, τα πιο επικίνδυνα στοιχεία σε μια κοινωνία. Niccolo Machiavelli, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος

Διεθνές Συμπόσιο για την Αρχαία Μακεδονία

22 Νοέμβριος, 2017

Τη σύγχρονη Μακεδονία σύστησε στους ξένους επιστήμονες που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας σε Διεθνές Συμπόσιο για την Αρχαία Μακεδονία , ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο συμπόσιο με θέμα «η Μακεδονία από τον θάνατο του Φιλίππου Β΄ έως την άνοδο του Αυγούστου στην εξουσία» πήραν μέρος περισσότεροι από 60 επιστήμονες απ όλο τον κόσμο. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανέλαβε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) να ξεναγήσει τους ξένους επισκέπτες .Κατά την διάρκεια της περιήγησης οι ξένοι επιστήμονες ξεναγήθηκαν σε  μουσεία και μνημεία πολιτισμού της πόλης με έμφαση σ αυτά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας.

 «Πέραν των ωφελειών για τον συνεδριακό τουρισμό ,είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε την διοργάνωση τέτοιων σημαντικών συναντήσεων όπως αυτό που ανέλαβαν το ΙΜΧΑ, το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Οι συναντήσεις αυτές φέρνουν στο φως τους θησαυρούς που κρύβει η Μακεδονική γη. Αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της Ιστορίας. Καταδεικνύουν το αξεπέραστο κι αδιάλειπτο μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού» τόνισε η πρόεδρος του ΟΤΘ – αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου με αφορμή τις υποστηρικτική δράση του ΟΤΘ για το  8ο Διεθνές Συμπόσιο.
 

Read previous post:
Δίκτυο φυσικού αερίου 326 χιλιόμετρα στη Στερεά Ελλάδα

Ένα σημαντικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης, που το συνολικό κόστος του αγγίζει τα 50 εκατ.

Close