Ο πιο φλογερός επαναστάτης θα γίνει συντηρητικός την επόμενη μέρα μετά την επανάσταση. Hannah Arendt, 1906-1975, Γερμανοαμερικανίδα ιστορικός

Διαμαρτυρία εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών στο ΥΜΑΘ

9 Νοέμβριος, 2018

Συγκέντρωση έξω από το Υφυπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ) πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος, διαμαρτυρόμενοι- όπως υποστηρίζουν- για την αποχή των εξεταστών οδήγησης του υπουργείου από τα καθήκοντά τους, η οποία διαρκεί περισσότερο από έναν μήνα και για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών.

Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών έφτασαν περίπου στις 8 το πρωί μπροστά στο ΥΜΑΘ, ανάρτησαν πανό στην είσοδο και παρέταξαν επιβατικά, αλλά και μεγάλα οχήματα επί της οδού Αγίου Δημητρίου, τα οποία έφεραν από μία μαύρη και μία λευκή κορδέλα.

Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών ζητούν από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να ξεκινήσουν άμεσα οι εξετάσεις οι οποίες έχουν διακοπεί, να συμμετέχουν και αυτοί στο διάλογο για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο και διεκδικούν αναβάθμιση του έργου του εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αλλά και του έργου εκπάιδευσης υποψηφίων οδηγών.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Υποψηφίων Οδηγών αντιδρούν στο άρθρο 11 του σχετικού σχεδίου νόμου σχετικά με τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών και απαιτούν την απόσυρσή του.

“ Με το άρθρο αυτό του νέου νομχεδίου για τους εκπαιδευτές πλήττεται ο κλάδος μας αφού ο συνδυασμός του με τον παλιό νόμο Σουφλιά του 2003, δίνει τη δυνατότητα σε πάρα πολλές ειδικότητες και με πολύ εύκολο τρόπο να ανοίγουν σχολές και να γίνονται εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση” τόνισε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος (ΟΕΥΟΕ), Γιώργος Χριστοδούλου.

Οι εκπαιδευτές υποστηρίζουν ότι η προωθούμενη διάταξη, να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη δοκιμασία για τη χορήγηση διπλώματος, μόνο ο εξεταστής και όχι και ο εκπαιδευτής μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπαιδευτών με την υφυπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ε.Μπ.

Read previous post:
Γυαλιά αλά …Minority Report για τους ποδηλάτες!

Γυαλιά με τεχνολογία ανάλογη αυτών που φοράει ο πρωταγωνιστής στην ταινία «Minority Report», αναπτύσσουν ερευνητές στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να...

Close