Αν χρωστάς στην τράπεζα $ 100, είναι δικό σου πρόβλημα. Αν χρωστάς στην τράπεζα 100 εκατομμύρια δολάρια, αυτό είναι πρόβλημα της τράπεζας - J. Paul Getty

Διαφημιστική πινακίδα βήχει όταν δίπλα της καπνίζουν – Στη μάχη κατά του καπνίσματος

12 Ιανουάριος, 2017

Πρόκειται για μια πινακίδα με την ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός συνηθισμένου άνδρα, δεν ξαφνιάζει κανέναν από τους διερχόμενους, ωστόσο όλα αλλάζουν όταν κάποιος ή κάποιοι καπνιστές περνούν από το σημείο. Τότε ο εικονιζόμενος, ως παθητικός καπνιστής, διπλώνεται και αρχίζει να βήχει έντονα ξαφνιάζοντας τους καπνιστές που του το προκάλεσαν.

Όταν ο βήχας σταματά στην πινακίδα εμφανίζονται οι μάρκες διάφορων τσιχλών νικοτίνης. Επίσης προβάλλονται μηνύματα που αφορούν στη λήψη αποφάσεων με αφορμή το νέο έτος. «Ζήσε περισσότερο και πιο υγιή ζωή» γράφει ένα άλλο μήνυμα.

Η πινακίδα, η οποία είναι εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες για να συλλαμβάνει τον καπνό, έχει τοποθετηθεί σε πολυσύχναστο σημείο της Στοκχόλμης όπου έχει παρατηρηθεί ότι διέρχονται πολλοί καπνιστές.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία έχει το μικρότερο ποσοστό καπνιστών στην Ευρώπη, μόλις ένα 13% σύμφωνα με στοιχεία του 2012.

 

 

Read previous post:
1839: Αυτή είναι η πρώτη, ιστορική φωτογραφία όπου απαθανατίστηκε άνθρωπος αλλά και το Παρίσι!!

Αυτή είναι η πρώτη, ιστορική φωτογραφία όπου απαθανατίστηκε άνθρωπος. Και, συμπτωματικά, είναι και η παλαιότερη φωτογραφία στην ιστορία που απεικονίζει...

Close