Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών - Vilfredo Pareto

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: βελτιώνεται αισθητά η εικόνα των ακτών μας από τη ρύπανση

24 Σεπτέμβριος, 2017

Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών του διαπιστώνει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, 13 ημέρες μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, τα αποτελέσματα της απορρύπανσης έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά στην παραλία Ελληνικού, στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛΚΕΘΕ», στην παραλίας Αγίου Αλεξάνδρου, στο λιμάνι ερασιτεχνών ψαράδων και στην ακτή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.
Για την πλήρη αποκατάσταση των παραλιών δεσμεύτηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, οι οποίοι  επισκέφθηκαν, χθες Σάββατο, το παραλιακό μέτωπο του δήμου, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Βασίλη Κρητικού.
Παράλληλα, μετά από παρέμβαση του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου  προς το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκό θα τροφοδοτεί πλέον με καθαρό νερό, από απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, τις δεξαμενές ερευνών του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι οποίες λόγω της μόλυνσης είχαν σταματήσει την λειτουργία τους.

Read previous post:
Πρώτος στόχος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς το 15%

Ως «ιστορική ευκαιρία για ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα» με πρώτο στόχο το 15%, χαρακτηρίζει την προσπάθεια για τον νέο φορέα...

Close