Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Δημοπράτηση έργων σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία από την Περιφέρεια Αττικής

13 Ιούνιος, 2018

Η αποπεράτωση πολυχώρου πολιτισμού στο Μαρούσι και η κατασκευή πλατείας 5,5 στρεμμάτων με τριώροφο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Έργα και υποδομές στις οποίες «επενδύουμε με γνώμονα τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την βελτίωση της ποιότητας» επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος προσθέτοντας ότι «Με τις παρεμβάσεις αυτές δίνουμε λύσεις σε αιτήματα δεκαετιών που αναβαθμίζουν, αφενός τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις στο Μαρούσι και αφετέρου την εμπορική δραστηριότητα της Νέας Ιωνίας με παράλληλη αντιμετώπιση της έλλειψης υπαίθριων χώρων αναψυχής και στάθμευσης».

Η παρέμβαση στο Μαρούσι αφορά στην αποπεράτωση του ημιτελούς, εδώ και 16 χρόνια, κτιρίου του ναού Αγ. Αναργύρων ώστε να αξιοποιηθεί ως πολύκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, εκθέσεων και δράσεων αλληλεγγύης, ενώ θα φιλοξενεί και Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. Με την αποπεράτωση, το ισόγειο θα παραχωρηθεί σε Σωματείο με ωφελούμενους νέους και παιδιά με αναπηρία. Το έργο, προϋπολογισμού 1.730.000 ευρώ, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο στη Νέα Ιωνία, προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, θα μετατρέψει αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο του δήμου, σε καλαίσθητη πλατεία με διευρυμένες περιοχές πρασίνου, σκιερές καθιστικές περιοχές και μονοπάτια περιπάτου. Ο υπογειος χώρος στάθμευσης δυναμικότητας 350 θέσεων, θα εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου της πόλης καθώς βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το σταθμό ΗΣΑΠ (στάση Νέας Ιωνίας). Με την παρέμβαση θα αναδειχθεί η διατηρητέα καμινάδα που δεσπόζει στο μέσο σχεδόν του χώρου της πλατείας και αποτελεί μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.

Read previous post:
Ο εκπρόσωπος του Σιν Φέιν χαιρετίζει την «ιστορική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ

Ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων του Σιν Φέιν, Σον Κρόου, χαιρέτισε σήμερα την "ιστορική συμφωνία" μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και...

Close