Η άγνοια οδηγεί στο φόβο, ο φόβος οδηγεί στο μίσος και το μίσος οδηγεί στη βία. Αυτή είναι η εξίσωση. Michael Moore, Aμερικανός κινηματιγραφιστής

Χειροπέδες στον πρόεδρο της Samsung

17 Φεβρουάριος, 2017

Στη σύλληψη του προέδρου του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung, προχώρησαν οι αρχές της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει αναταράξεις στη χώρα.

 Ο Τζέι Λι, πρόεδρος του Samsung Group, συνελήφθη για τον ύποπτο ρόλο του, στο οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα, καταφέροντας ακόμη ένα πλήγμα στην αξιοπιστία του μεγαλύτερου κατασκευαστή έξυπνων κινητών και μικροκυκλωμάτων μνήμης, στον κόσμο.

Ο 48χρονος Λι, που είναι γόνος της πιο πλούσιας οικογένειας στη Νότια Κορέα, συνελήφθη στο Κέντρο Συλλήψεων της Σεούλ, κι ενώ παρέμεινε εκεί όλη τη νύχτα, περιμένοντας την απόφασή για την υπόθεσή του. Ο ίδιος, κρατείται σ’ ένα απλό κελί που διαθέτει τηλεόραση κι ένα μικρό γραφείο, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της διοίκησης της φυλακής.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Λι φέρεται να υποσχέθηκε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να κερδίσει την εύνοια της προέδρου της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουν χιέ, και να εξασφαλίσει την κυβερνητική υποστήριξη για μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση δύο θυγατρικών εταιριών της Samsung.

Ο Λι αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία, ψευδορκία, απόκρυψη κερδών από εγκληματική δραστηριότητα, υπεξαίρεση και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.

Στο σκάνδαλο που ταλανίζει τη Νότια Κορέα, κεντρικό πρόσωπο φαίνεται πως ήταν η έμπιστη φίλη της προέδρου Παρκ, που κατηγορείται για εκβιασμό κι άλλων μεγάλων βιομηχανιών, προκειμένου να αποσπά ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία χρησιμοποίησε για προσωπικούς σκοπούς.

Όσον αφορά την Παρκ, παραμένει μεν στη θέση της, ωστόσο δεν έχει καμιά εξουσία μέχρι να αποφασίσει το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας αν θα γίνει η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη ηγέτης της χώρας που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την προεδρία.
Read previous post:
Φινλανδική Βουλή: Νόμιμοι οι γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας καταψήφισε την Παρασκευή αίτημα πολιτών το οποίο απαιτούσε την κατάργηση ενός νόμου που επιτρέπει τους γάμους...

Close