Δημοκρατία είναι όταν χτυπάει κάποιος την πόρτα σου στις έξι η ώρα το πρωί και είναι ο γαλατάς. Henri Jeanson, 1900-1970, Γάλλος συγγραφέας

Χαμηλότερη των προσδοκιών ανάπτυξη το 2017

21 Απρίλιος, 2017
Αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2017 αναμένει η Alpha Bank για την ελληνική οικονομία, μετά τη μηδενική μεταβολή του το 2016.
Όπως αναφέρουν οι οικονομολόγοι της τράπεζας, σε σχέση με τις προοπτικές της φετινής χρονιάς, καταγράφεται ένας ασυνήθιστα υψηλός βαθμός αβεβαιότητας, λόγω της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει η Alpha Bank, η ύφεση στο δ΄ τρίμηνο του 2016 δημιουργεί αρνητική επίδραση στο 2017 (carry-over effect) της τάξης των 0,6 ποσοστιαίων μονάδων.
Το στατιστικό μοντέλο της τράπεζας δείχνει ότι η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών έχει ήδη επηρεάσει τις τάσεις στην εγχώρια αγορά.
Οι αναλυτές της Alpha Bank προσθέτουν ωστόσο ότι η αναπτυξιακή δυναμική τείνει να γυρίσει σε θετικό έδαφος και αναμένεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω όταν η αβεβαιότητα εκλείψει.
Το βασικό σενάριο της τράπεζας, το οποίο λαμβάνει υπόψιν τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, προβλέπει ανάπτυξη 1,5% για το 2017.
Read previous post:
Η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει τα 91α γενέθλιά της και χαίρει άκρας υγείας

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, η γηραιότερη μονάρχης με τη μεγαλύτερη θητεία στο θρόνο παγκοσμίως, γιορτάζει σήμερα τα 91α γενέθλιά της...

Close