Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ελευθερία. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Βραζιλία-προεδρικές εκλογές: Ο Μπολσονάρου παραμένει φαβορί ενόψει του β’ γύρου

16 Οκτώβριος, 2018

Μια νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε τη Δευτέρα επιβεβαιώνει ότι ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, παραμένει το μεγάλο φαβορί ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την 28η Οκτωβρίου, καθώς συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Φερνάντου Αντάτζι, περιορίζεται στο 41%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής του ινστιτούτου Ibope υποδεικνύουν άνοδο μίας μονάδας του ποσοστού του Μπολσονάρου σε σύγκριση με την πρώτη δημοσκόπηση μεταξύ των δύο γύρων, του ινστιτούτου Datafolha, την περασμένη Τετάρτη, η οποία επίσης έφερε τον ακροδεξιό πολιτικό να οδεύει σε νίκη με το 58% των ψήφων έναντι 42% του Αντάτζι.

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης της Ibope, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 2.506 ψηφοφόρων το Σαββατοκύριακο, είναι 2%.

Η έρευνα του Ibope καταγράφει επίσης ότι η απόρριψη του υποψήφιου της κεντροαριστεράς είναι πολύ πιο ευρεία από εκείνη του αντιπάλου του: το 47% εκ των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ψηφίσει τον Αντάτζι σε καμία περίπτωση, έναντι ενός 35% που είπε το ίδιο για τον Μπολσονάρου.

Παρότι μόλις το 41% του δείγματος απάντησε ότι θα ψηφίσει με βεβαιότητα τον υποψήφιο της άκρας δεξιάς, το ποσοστό πέφτει στο 28% για τον Αντάτζι.

Στην τελευταία δημοσκόπηση πριν από τον πρώτο γύρο, τον Μπολσονάρου απέρριπτε σημαντικά μεγαλύτερη μερίδα των ψηφοφόρων εν συγκρίσει με τον Αντάτζι, το 43% έναντι ενός 36%.

Read previous post:
Τζεφ Σέσιονς: Ποιες είναι οι σημαντικότερες διεθνείς «απειλές» για τις ΗΠΑ

Το σιιτικό, πολιτικό και στρατιωτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου και τέσσερις οργανώσεις που επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών χαρακτηρίστηκαν τη...

Close