Πολλές δυστυχίες έχουν έρθει στον κόσμο από παρεξηγήσεις και από πράγματα που δεν ειπώθηκαν - Φιοντόρ Ντοστογέφσκι

Bloomberg: Τα οικονομικά οφέλη της μετανάστευσης είναι τεράστια

12 Ιούλιος, 2018

Τα οικονομικά οφέλη της μετανάστευσης είναι τεράστια και η αντίθεση της κοινής γνώμης αμβλύνεται, σημειώνεται σε άρθρο του πρακτορείου Bloomberg με τίτλο «Διαλύοντας τους μύθους για τη μετανάστευση στην Ευρώπη».

Οι πολιτικοί στην Ευρώπη προσπαθούν να εξουδετερώσουν τη βόμβα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η περιοχή χρειάζεται περισσότερους παρά λιγότερους μετανάστες τα επόμενα χρόνια. «Για το θέσουμε ωμά, όλοι αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο να συνταξιοδοτηθούμε φτωχοί χωρίς τα οικονομικά οφέλη που φέρνουν οι ξένοι εργαζόμενοι», σημειώνεται στο άρθρο.

Τον περασμένο χρόνο, στην ΕΕ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat. «Ο συνολικός πληθυσμός του μπλοκ ωστόσο, διαμορφώθηκε στα 512,6 εκατ. στις αρχές του έτους από τα 511,5 εκατ. στις αρχές του 2017 και 510,3 εκατ. τον Ιανουάριο του 2016. Η καθαρή μετανάστευση κάλυψε τη διαφορά, με τους υπηκόους χωρών εκτός της ΕΕ να αποτελούν περίπου το 4% της ΕΕ. Και καθώς γηράσκει ο πληθυσμός χρειάζονται περισσότεροι μετανάστες», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

Read previous post:
“Pathway to Paris” με την Πάτι Σμιθ, μια συναυλία-δράση για το κλίμα

Η Πάτι Σμιθ θα είναι η βασική τραγουδίστρια της φιλανθρωπικής συναυλίας που οργανώνεται για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη...

Close