Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης. Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Bloomberg: Πιθανή η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019

5 Ιούλιος, 2018

Είναι πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του  2019 από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

Και μπορεί η πρώτη αύξηση επιτοκίων να απέχει τουλάχιστον ένα έτος, ωστόσο ο χρόνος έχει την σημασία του καθώς θα δώσει τον τόνο στην έξοδο της ΕΚΤ από τη νομισματική χαλάρωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επίσης, οι συνεδριάσεις της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Μάριο Ντράγκι να προχωρήσει σε μια αύξηση των επιτοκίων πριν ολοκληρώσει τη θητεία του στις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων στο τέλος του έτους καθώς και την διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2019.

Read previous post:
Νέο συμβόλαιο ο Τζόνσον με τους Σίξερς αντί 10 εκατ.$

Ο Αμίρ Τζόνσον θα παραμείνει στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, καθώς συμφώνησε σε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, αντί 10 εκατ. δολαρίων.

Close