Ο νους δεν μας δόθηκε για να κατανοήσουμε το ανεξήγητο, αλλά μόνο για να μη σκοντάφτουμε πάνω στα δέντρα. Panait Istrati, 1884-1935, Ελληνορουμάνος συγγραφέας

Β. Πάλμας: Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και για την ενεργειακή μας πολιτική

19 Απρίλιος, 2018

«Εμείς, ως Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουμε όλες τις προσπάθειες που μας αφορούν, τόσο για επίλυση του Κυπριακού, όσο και σε ότι αφορά την ενεργειακή μας πολιτική και την εξόρυξη φυσικού αερίου» απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλης Πάλμας, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η «επιθετικότητα» και οι αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας «δεν πρόκειται να δημιουργήσουν αναστολές στην Κυπριακή Δημοκρατία» προκειμένου «να διαφυλάξει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».
«Είναι γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο μεγάλης επιθετικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, το ζούμε και το βιώνουμε καθημερινά τόσο εμείς στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα, από τις καθημερινές παράνομες ενέργειες των Τούρκων» είπε ο κ. Πάλμας.
«Εύχομαι και ελπίζω, αυτή η επιθετικότητα και αυτή η ασέβεια προς του διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο να έχει μια υφή, ή ένα χαρακτήρα σχετικό, που αφορά και τις ενδοτουρκικές διαδικασίες για προεδρικές εκλογές» συνέχισε ο κ. Πάλμας και πρόσθεσε:
«Θα ήθελα να πιστεύω πως, επιτέλους, η Τουρκία θα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι λειτουργεί μέσα σε μια διεθνή κοινότητα, στην οποία έχει υποχρέωση να σέβεται τους κανόνες λειτουργίας του διεθνούς δικαίου και των διεθνών οργανισμών».
«Εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουμε όλες τις προσπάθειες που μας αφορούν  τόσο για επίλυση του Κυπριακού, όσο και σε ότι αφορά την ενεργειακή μας πολιτική και την εξόρυξη φυσικού αερίου. Είναι αναφαίρετο και κυριαρχικό μας δικαίωμα, να ασκήσουμε όλα αυτά τα δικαιώματά μας» είπε ο κ. Πάλμας και πρόσθεσε:  
«Και δεν πρόκειται τέτοιου είδους αντιδράσεις, τέτοιου είδους επιθετικές ενέργειες, να δημιουργήσουν αναστολές στην Κυπριακή Δημοκρατία για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».

Φ.Γ.
 

Read previous post:
Για τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου ενημέρωσαν την Φ. Γεννηματά οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών...

Close