Αν είχαμε δικτατορία, θα ήταν πολύ πιο εύκολο, με την προϋπόθεση ότι εγώ θα ήμουν ο δικτάτορας - Τζωρτζ Μπους

Αυξάνονται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

8 Νοέμβριος, 2018

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε πτωτικά την εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας και προέβλεψε άλμα στο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρώμης, ενώ συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων στην Ιταλία.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού κρατικού ομολόγου ήταν εννέα μονάδες βάσης υψηλότερη στο 2,60%, με τη διαφορά απόδοσης έναντι του αντίστοιχου γερμανικού να διαμορφώνεται στις 295 μονάδες βάσης.

Οι προβλέψεις της Κομισιόν έδειξαν ότι οι εκτιμήσεις της Ιταλίας για την ανάπτυξή της είναι αισιόδοξες. Το 2019, το ιταλικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,2%, σύμφωνα με την Κομισιόν, αντί του 1,5% που προβλέπει η Ιταλία. Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται σύμφωνα με την ΕΕ να αυξηθεί το 2019 στο 2,9% αντί του 2,4% που αναμένει η Ιταλία, και στο 3,1% το 2020 αντί να υποχωρήσει στο 2,1% όπως εκτιμά η Ρώμη.

Read previous post:
Αισιοδοξία Μοσκοβισί για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις...

Close