Από τους 22 πολιτισμούς που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία, οι 19 κατέρρευσαν όταν έφτασαν στο ηθικό επίπεδο που είναι τώρα η Αμερική - Arnold j. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

Αργεντινή: Πρόστιμο 29 εκατ. δολ. σε συνδικάτο που απεργούσε ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία «υποχρεωτικής διαπραγμάτευσης»

20 Ιούλιος, 2018

Πρόστιμο άνευ προηγουμένου, ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων, επέβαλε το υπουργείο Εργασίας της Αργεντινής σε ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα, το οποίο με τις κινητοποιήσεις του παρέλυσε τη χώρα στις 25 Ιουνίου.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι το συνδικάτο οδικών μεταφορών ευθύνεται επειδή συνέχισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις του στα τέλη του 2017, την ώρα που οι εργοδοτικές ενώσεις και τα άλλα συνδικάτα διαπραγματεύονταν στο πλαίσιο μιας «υποχρεωτικής διαδικασίας συμφιλίωσης». Ο νόμος προβλέπει ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναστέλλονται οι απεργίες.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 4.430 πέσο για το καθένα από τα 182.797 μέλη του συνδικάτου, δηλαδή συνολικά 810 εκατομμύρια πέσο – ποσό που αντιστοιχεί σε 29 εκατομμύρια δολάρια.

Το συνδικάτο από την πλευρά του κατήγγειλε ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη». Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Πάμπλο Μογιάνο, προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, διευκρινίζοντας ότι θεωρεί πως πρόκειται για απόπειρα «εκφοβισμού εκ μέρους της κυβέρνησης» και ότι το συνδικάτο δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει αυτό το πρόστιμο.

«Αν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το πρόστιμο, το ασφαλιστικό ταμείο μας θα πτωχεύσει. Και τότε θα συνοδεύσω τους ασθενείς στην πόρτα του υπουργείου για να τους αναλάβει αυτό», προειδοποίησε εξάλλου ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Οδηγών Ούγκο Μογιάνο, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για την επιβίωση του ταμείου που καλύπτει περίπου 800.000 ανθρώπους.

Οι επαγγελματίες οδηγοί συμμετέχουν σήμερα σε μια διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία στην οποία κατέληξε τον περασμένο μήνα η Αργεντινή με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Read previous post:
Εξι συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Στο πλαίσιο ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιχνιδιών, εντοπίστηκε, σε...

Close