Μέσα στην αόριστη θεωρία ότι όλα στον κόσμο είναι λάθος, κάθε σταθερή αίσθηση ευθύνης εξαφανίζεται. Theodore Adorno, 1903-1969, Γερμανός φιλόσοφος

Αποκέντρωση και επιχειρηματικότητα – τα κλειδιά για την ανάπτυξη της Ευρώπης το 2030

17 Οκτώβριος, 2017

Aποκέντρωση και επιχειρηματικότητα αποτελούν τα «κλειδιά για την εκτίναξη των ευρωπαϊκών κοινωνιών στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο χαιρετισμό του, κατά το άνοιγμα του σεμιναρίου για τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση Μητροπολιτικών Περιοχών, που γίνεται σήμερα και αύριο στο Θεσσαλονίκη.

Στο Σεμινάριο απεύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Δήμου Θεσσαλονίκης Ν. Φωτίου, ο Διευθυντής του γραφείου του υπ. Εσωτερικών Δ. Παπασταμόπουλος, ο Διευθυντής Μονάδας-Διακυβέρνησης και Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής D. Dotto και ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοκρατικής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης D. Popescu.

Όπως είπε ο κ. Πατούλης, η έννοια της μητροπολιτικής διακυβέρνησης θα έπρεπε να «συναντάται» με το σύστημα της τοπικής διακυβέρνησης της χώρας, στόχος που θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση της ευημερίας των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Κάλεσε την κεντρική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας ως ζωτικό τμήμα της Ελλάδας του 2030, θα αποκεντρώνουν αρμοδιότητες και πόρους και θα βοηθούν στην ανάπτυξη συνεργιών των πόλεων αλλά και των φορέων τους.

«Αυτά τα ζητήματα πρέπει να προταχθούν στο δημόσιο διάλογο της χώρας μας και όχι το εκλογικό σύστημα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών» τόνισε και επισήμανε πως το νέο μοντέλο διακυβέρνησης θα πρέπει να έχει στο επίκεντρο τους πολίτες «οι οποίοι θα έχουν τη δύναμη και την ευθύνη να διαμορφώσουν το μέλλον τους».

Read previous post:
Μία τραυματίας από σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα

Ένα ΙΧ με μια μοτοσικλέτα συγκρούστηκαν στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Close