Ένα έθνος, για να έχει καλούς στρατιώτες, πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε πόλεμο. Napoleon Bonaparte, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης.

Απογοητευμένοι από την αδράνεια της Δύσης οι Κούρδοι της Συρίας

20 Μάρτιος, 2018

Αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, οι Κούρδοι της Συρίας είναι οργισμένοι γιατί «εγκαταλείφθηκαν» από τους δυτικούς συμμάχους τους απέναντι στους Τούρκους στο Αφρίν και καταγγέλλουν μια «εθνοκάθαρση» την οποία ο κόσμος παρακολουθεί «ως παρατηρητής».

«Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας είναι μέρος του μακάβριου σχεδίου που σχεδίασε ο (Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν. Σιωπή ίσον αποδοχή», δήλωσε σήμερα μια συλλογικότητα Κούρδων από την Αφρίν που ζει στην Ευρώπη, στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Μην εγκαταλείπετε τους συμμάχους σας!» λένε καθώς η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) εκδιώχθηκε από το προπύργιό της, το Αφρίν, την Κυριακή από Τούρκους στρατιώτες και Σύρους συμμάχους τους.

Χαρακτηρισμένοι ως «τρομοκράτες» από την Άγκυρα λόγω των σχέσεών τους με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), οι Κούρδοι των YPG είναι παράλληλα ένας πολύτιμος σύμμαχος στη Συρία του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ του οποίου ηγείται η Ουάσινγκτον.

 

Το πλήρες τηλεγράφημα στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read previous post:
Στην Ισπανία για τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Στην Ισπανία θα μεταβεί η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού για την τελική φάση του LEN Trophy, καθώς η ευρωπαϊκή...

Close