Πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις για προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση και να εφαρμόζεις λάθος λύσεις. Groucho Marx, 1890-1977, Αμερικανός κωμικός

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

20 Ιούνιος, 2018

Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου του δήμου Χανίων, στο κέντρο της πόλης, όπου θα στεγαστεί η δημοτική βιβλιοθήκη. Θα διαρκέσουν για περίπου δύο χρόνια, καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, οι εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020.

Όπως σημείωσε ο κ. Βάμβουκας, η πρόταση του δήμου για χρηματοδότηση του έργου, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, αξιολογήθηκε θετικά και θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

Το κτίριο είναι επιφάνειας 661,20 τμ, αλλά έχει δυνατότητα επέκτασης έως τα 1.800 τμ. Η βιβλιοθήκη που θα στεγάσει θα διαθέτει αναγνωστήρια και όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά και ψηφιακά μέσα.

«Πρόκειται για σημαντική επιτυχία. Η πόλη θα αποκτήσει έναν σύγχρονο πολιτιστικό χώρο» είπε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και εργασίες για την αξιοποίηση του κτιρίου της οδού Υψηλαντών, όπου φιλοξενείται σήμερα η δημοτική βιβλιοθήκη.

Read previous post:
Πέθανε ο ηθοποιός Ερρίκος Μπριόλας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών o ηθοποιός Ερρίκος Μπριόλας, ένας από τους «ωραίους» του ελληνικού κινηματογράφου.

Close