Λογικοί είναι αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον εαυτό τους στον κόσμο. Παράλογοι, αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον κόσμο στον εαυτό τους. Γι’ αυτό, το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από τους παράλογους - Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

Αναθεώρηση γενναία, σύγχρονη και ορθολογική

14 Νοέμβριος, 2018

Η πρόταση του φορέα στον οποίο είναι επικεφαλής (Νέα Ελληνική Ορμή- ΝΕΟ) για τη συνταγματική Αναθεώρηση θα εισφέρει σε όλα τα υπό αναθεώρηση άρθρα, ενημέρωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως είπε, η Νέα Ελληνική Ορμή αγγίζει το χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού και προωθεί μια Αναθεώρηση γενναία, σύγχρονη και ορθολογική, όπως η χώρα και οι εποχές που άλλαξαν, έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της ανάγκης για συναίνεση, όπως ανέφερε η κ. Παπακώστα, η ΝΕΟ προτείνει:

– Την αποδέσμευση της εκλογής του ΠτΔ από την διάλυση της Βουλής, εκλογή από τον λαό μετά την τρίτη ψηφοφορία των 3/5 και μετά την παρέλευση τριμήνου, επανάληψη των ψηφοφοριών ανά μήνα καθώς και λελογισμένη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ.

– Τη διακριτότητα κράτους- Εκκλησίας με την διατήρηση του προοιμίου του Συντάγματος αναλλοίωτη ενώ η αναθεώρηση των συγκεκριμένων διατάξεων πρέπει να έχει ως πυλώνα την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και το δικαίωμα της ελεύθερης διαμόρφωσης θρησκευτικής συνείδησης. Όπως ξεκαθάρισε συμφωνεί με την αλλαγή του άρθρου 3 στη βάση της αρχής ότι η κοινωνία και τα μέλη της μπορεί να θρησκεύονται το κράτος όμως όχι.

– Τη συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής στις εθνικές και αυτοδιοικητικές αλλαγές.

– Μη κρατικά ΑΕΙ.

– Ψήφο και εκλογή βουλευτών από την Ομογένεια.

– Κατοχύρωση της πνευματικής δημιουργίας.

– Αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Read previous post:
Μπενζαμέν Γκριβό: Έλλειψη «στοιχειώδους ευπρέπειας» εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό εξέφρασε λύπη για αυτό που χαρακτήρισε έλλειψη «στοιχειώδους ευπρέπειας» εκ μέρους του Ντόναλντ...

Close