Η ουσία της πολιτικής δεν είναι η μονολιθική προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά το συνετό και διερευνητικό ενδιαφέρον για το μέλλον. Huber Humphrery, 1911-1978, Αμερικανός πολιτικός, αντιπρόεδρος ΗΠΑ

Αναίμακτες χειρουργικές τεχνικές για συγγενείς ανωμαλίες του θώρακα

17 Ιούλιος, 2017

Ασθενείς με συγγενείς ανωμαλίες του θώρακα, όπως το τροπιδοειδές (προεξέχον) ή το σκαφοειδές (εμβυθισμένο) στέρνο, μπορούν πλέον να «κοιμούνται» με το πρόβλημα και να ξυπνούν χωρίς αυτό, χάρη σε δυο πρωτοποριακές χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την παγκοσμίως πρωτοποριακή τεχνική άμεσης αποκατάστασης τροπιδοειδούς στέρνου «κατά Abramsonτροποποιημένη μέθοδος Μαστοράκη» και τη μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα τεχνική αποκατάστασης του σκαφοειδούς στέρνου «κατά Nuss-τροποποιημένη μέθοδο Μαστοράκη», που εφαρμόζονται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό. Ήδη ένας 16χρονος ασθενής με σκαφοειδές στέρνο υποβλήθηκε σε επέμβαση με τη θωρακοσκοπική τεχνική αποκατάστασης «κατά Nuss τροποιημένη μέθοδο Μαστοράκη» με απόλυτη επιτυχία και πλήρη αποκατάσταση του θώρακα με μόλις πέντε ημέρες νοσηλείας.

Οι προαναφερθείσες τεχνικές εφαρμόζονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο συνεργασίας του παιδοχειρουργού Παναγιώτη Αυτζόγλου με τον διακεκριμένο παιδοχειρουργό, διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του εκπαιδευτικού νοσοκομείου «Schwarzwald Barr» της Γερμανίας, Αβραάμ Μαστοράκη και του συνεργάτη του παιδοχειρουργού, Σιδέρη Χατζησιδέρη.

«Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που πρωτοεφαρμόστηκαν στις ΗΠΑ, μεταλαμπαδεύθηκαν στην Ευρώπη λόγω των εντυπωσιακών τους αποτελεσμάτων και τις εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια βελτιώνοντάς τες, στη Γερμανία», σημειώνει ο παιδοχειρουργός Αβραάμ Μαστοράκης και διευκρινίζει: «Οι επεμβάσεις διενεργούνται κατ εξοχήν στην εφηβική ηλικία, σε μικρότερες ηλικίες όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο αλλά και σε ενηλίκους, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Από την εμπειρία μου ως εκπαιδευτής των συγκεκριμένων τεχνικών, μπορώ να πιστοποιήσω ότι ο ασθενής κοιμάται με το πρόβλημα και ξυπνάει χωρίς αυτό. Οι μέθοδοι είναι αποτελεσματικές, αναίμακτες, απολύτως ασφαλείς και χωρίς επιπλοκές σε έμπειρα χέρια».

A.Φ.

Read previous post:
Χρηματιστήριο: Εντολές κατοχύρωσης κερδών στις 858.60 μονάδες έβαλαν εμπόδιο στην άνοδο

Εντολές κατοχύρωσης κερδών στο άνοιγμα της συνεδρίασης, κοντά στις 858.60 μονάδες έβαλαν εμπόδιο στην άνοδο του ΓΔ. 

Close