Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις τους Έλληνες. Και αυτό, γιατί, όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα. Κωνσταντίνος Καραμανλής, 1907-1998, Έλληνας πολιτικός ηγέτης

Αναδίπλωση του Αυστριακού υπ. Εσωτερικών να μην είναι δυνατή η υποβολή αίτησης ασύλου εντός Ευρώπης

11 Ιούλιος, 2018

Στην αμφιλεγόμενη πρότασή του να μην είναι δυνατή εντός Ευρώπης η υποβολή αίτησης ασύλου, πρόταση που έχει απορρίψει ήδη ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναδιπλώνεται τώρα ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, του συγκυβερνώντος ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδας Die Presse.

Όπως αναφέρει η έγκυρη συντηρητική εφημερίδα, από την επίμαχη πρόταση του Χέρμπερτ Κικλ, την οποία προωθούσε στο πλαίσιο της Προεδρίας που ασκεί η Αυστρία στην ΕΕ από την 1 η Ιουλίου και μέχρι τέλος του χρόνου, και την οποία επρόκειτο να καταθέσει στο αυριανό άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών στο Ίνσμπρουκ, έχει αφαιρεθεί η αναφορά σε «ένα καλύτερο σύστημα προστασίας, στο οποίο δεν θα υποβάλλονται πλέον σε έδαφος της ΕΕ αιτήσεις ασύλου».

Η Die Presse επισημάνει ακόμη πως από το κείμενο της πρότασης έχουν «εξαφανιστεί» οι αναφορές που είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ως προς τις «εμπειρίες από μετανάστευση από περιοχές που σημαδεύονται από πατριαρχικές, ανελεύθερες και οπισθοδρομικές θρησκευτικές αντιλήψεις».

Read previous post:
Ξεκίνησαν οι εργασίες μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στα Μέγαρα

 Ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8.850.

Close