Η εξουσία έχει την τάση να απομονώνει αυτούς που έχουν πάρα πολύ από αυτήν. Στο τέλος χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και πέφτουν. Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Αναδίπλωση ΑΝΕΛ: «Ναι» στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

26 Σεπτέμβριος, 2017

Αναδίπλωση των ΑΝΕΛ σε ένα θέμα που μέχρι πρότινος φαινόταν πως αποτελεί μία από τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές τους, ανακοίνωσε ο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως οι ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην εν λόγω επιτροπή τόνισε πως «εμείς ως ΑΝΕΛ ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο» προσθέτοντας ακόμα:

«Nα ξεκαθαρίσουμε όμως δύο πράγματα. Αυτά που θα πω είναι άποψη των ΑΝΕΛ και προσωπική μου και δεν μου την επέβαλλε κανείς. Είμαστε κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, λέμε όχι στην δεύτερη αλλαγή φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία. Ξέρω ότι αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα συζητήσουμε τα άρθρα, όμως εμείς ως ΑΝΕΛ θέλουμε να τα επισημάνουμε λέγοντας ότι επί της αρχής ψηφίζουμε θετικά».

Η αναδίπλωση των ΑΝΕΛ, που σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη, έρχεται μία μέρα μετά την σαφή στήριξη του πρωθυπουργού στον πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αφορμή το πολύκροτο θέμα του πλοίου Noor1.

kathimerini.gr

Read previous post:
Η μετεκλογική Γερμανία απομακρύνεται απ’ τον Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδροςπρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την επανίδρυση της Ευρώπης αλλά δύσκολα θα βρει στήριξη απ' τη μετεκλογική Γερμανία.

Close