Ποτέ δεν είναι κανείς τόσο ευτυχισμένος ή τόσο δυστυχισμένος, όσο φαντάζεται. Λα Ροσφουκώ, 1613-1680, Γάλλος συγγραφέας

Αίτηση στο πρόγραμμα WiFi4EU υπέβαλε ο δήμος Αγ. Παρασκευής

9 Νοέμβριος, 2018

Αίτηση στο πρόγραμμα WiFi4EU (Δωρεάν Wi-Fi για τους Ευρωπαίους) υπέβαλε ο δήμος Αγίας Παρασκευής, με στόχο να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Η αίτηση του δήμου στην 1η πρόσκληση του προγράμματος, υποβλήθηκε ηλεκτρονικά, άμεσα με το άνοιγμά της, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Η επιλογή θα γίνει  κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης και βάσει κριτηρίων που εξασφαλίζουν γεωγραφική ισορροπία. Στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018-2020, της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi για δωρεάν συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο, σε πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι τα χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα WiFi4EU δίκτυα, θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Δημοπράτηση αντιπλημμυρικού 

Ένα ακόμη σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στον δήμο Αγ. Παρασκευής, η κατασκευή δικτύου αγωγών ομβρίων με προϋπολογισμό 763.200 ευρώ, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Η δημοπράτηση αναμένεται στις 14 Δεκεμβρίου και είναι το τέταρτο  αντιπλημμυρικό στη περιοχή. Έχουν ήδη κατασκευαστεί έργα ομβρίων συνολικού προϋπολογισμού 1.530 000 ευρώ και βρίσκεται σε εξέλιξη άλλο έργο σε 15 οδούς της πόλης με προϋπολογισμό 4,3  εκ. ευρώ.

Ομιλία για τους εμβολιασμούς ενηλίκων

Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων για θέματα υγείας, ο δήμος διοργανώνει στο δημαρχείο (Λ. Μεσογείων 415-417), τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «εμβολιασμοί ενηλίκων: ποιοι πότε και γιατί».

Ομιλήτρια θα είναι η ειδική παθολόγος, επιστημονική συνεργάτης διαβητολογικού του Κέντρου Τζάνειου Νοσοκομείου Dr Ζωή Φωτεινού.

Κ. Ρουμ.

Read previous post:
Η Πορτογαλία έχε αύριο ντέρμπι κορυφής

    Το ντέρμπι κορυφής που θα γίνει αύριο , ανάμεσα στην Πόρτο και στην Μπράγκα, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της...

Close