Μερικές φορές εύχομαι οι άνθρωποι να έδιναν μεγαλύτερη έμφαση στην τήρηση του νόμου από όση δίνουν στην επιβολή του. Calvin Coolidge, 1872-1933, Αμερικανός πρόεδρος

Αυξάνονται οι ροές προσφύγων από την Τουρκία προς τα νησιά

20 Μάρτιος, 2017
Αύξηση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη ροή προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς νησιά του βορείου Αιγαίου.

Σήμερα, Δευτέρα, έχουν εντοπιστεί τρία σκάφη που μετέφεραν πρόσφυγες στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.

Συνολικά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες (Πέμπτη έως Δευτέρα) έχουν φθάσει στα νησιά 566 πρόσφυγες.

Πρόκειται για αριθμό πολύ μεγαλύτερο τόσο από τον αντίστοιχο ολόκληρου του Φεβρουαρίου, όσο και του πρώτου 15μέρου του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά, σε καταυλισμούς και άλλες δομές, σήμερα βρίσκονται 8.759 πρόσφυγες. Από αυτούς 3.485 στη Λέσβο, 3.541 στη Χίο και 1.733 στη Σάμο.

Στελέχη των διωκτικών αρχών μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσαν πως μελετούν την αυξημένη κινητικότητα των τελευταίων ημερών και την αποδίδουν αρχικά στην καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών, αλλά κυρίως στην απόσυρση από την περιοχή πλοίων των στόλων της Ελλάδας και της Τουρκίας λόγω της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της τουρκικής ακτοφυλακής, στη διάρκεια του μήνα Μαρτίου υπήρξαν επεμβάσεις σε 19 περιστατικά και στην Τουρκία επέστρεψαν 759 άτομα που επιχειρούσαν να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Από αυτά τα περιστατικά, τα τέσσερα σημειώθηκαν από το πρωί τη Πέμπτης μέχρι και σήμερα. Στη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν 148 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων.

ΔΟΛ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Tόσκας: Ο Σώρρας «πιάστηκε» από την οικονομική κρίση

Στην περίπτωση Σώρρα αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, λέγοντας ότι κοροϊδεύει και εξαπατά τον κόσμο λόγω της οικονομικής...

Close