Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα από αυτά που μπορείς. Υπερηφάνεια είναι να παίρνεις λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι. Khalil Gibran, 1883-1931, Λιβανοαμερικανός ποιητής & φιλόσοφος

Αυτοί είναι οι βουλευτές που «γυροφέρνουν» τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

20 Απρίλιος, 2017

Η «μεταγραφική» περίοδος στο πολιτικό σκηνικό έχει ξεκινήσει προ πολλού και ο πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπατάταξη.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΣΥ είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί με τις προσθήκες έως και δύο ακόμη ανεξάρτητων βουλευτών.

Ο λόγος γίνεται για τον Γιώργο Καρρά, προερχόμενο από την Ενωση Κεντρώων, ο οποίος θα ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσω πολιτικής κίνησης που θα ιδρύσει, και ενδεχομένως για τον Στάθη Παναγούλη, προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον πρώτο, οι επαφές είναι περισσότερο προχωρημένες, ενώ για τον δεύτερο, κομματικοί παράγοντες σημειώνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις.

Πάντως και οι δύο έχουν προσυπογράψει πρωτοβουλίες με τους βουλευτές της ΔΗΣΥ, όπως η ερώτηση για τον ΕΦΚΑ προς την υπουργό Εργασίας και η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, συμπεριλαμβανομένων και των ετών διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στάση αναμονής κρατάει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παρακολουυθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και δεν αποκλείει τη συνεργασία του με τη ΔΗΣΥ.

Το ίδιο ισχύει και την ανεξάρτητη βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, η οποία έφυγε από το Ποτάμι διαφωνώντας με τη διακοπή των συζητήσεων με το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο η κ. Μάρκου φέρεται να μην αποκλείει πλέον και την ένταξή της σε ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, δηλαδή με άλλα λόγια τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει συνυπογράψει πάντως την πρόσφατη επερώτηση της ΔΗΣΥ στη Βουλή, αλλά όπως αναφέρει η «Ελευθερία του Τύπου», για την ένταξή της στη Συμπαράταξη έχει καθοριστικό λόγο και η ΔΗΜΑΡ, το κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί αρχικά βουλευτής το 2012.

Read previous post:
Τα προφητικά λόγια του υποστράτηγου Τζανιδάκη: Προσοχή στα ατυχήματα, είμαστε λίγοι…

«Η ασφάλεια του προσωπικού και ο μηδενισμός των κάθε μορφής και φύσεως ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελέσει στόχο πρώτης προτεραιότητος....

Close