Το πρόβλημα με την εποχή μας είναι ότι το μέλλον δεν είναι πια αυτό που ήταν - Πωλ Βαλερύ

26 έργα αθλητικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ύψους 32,5 εκατ. ευρώ

13 Ιούλιος, 2018

Σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές υπόσχεται να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής, το νέο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης, αθλητικών εγκαταστάσεων που υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής. Πρόκειται για 26 έργα συνολικού προϋπολογισμού 32,5 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα: από τα έργα αυτά τα δύο έχουν ήδη ολοκληρωθεί (γήπεδα ποδοσφαίρου και στίβου Περάματος), 7 βρίσκονται σε εξέλιξη (εκτελούνται: Γήπεδο «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» στη Νίκαια, «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ» Στάδιο Πειραιά, «Γήπεδο Ποδοσφαίρου ΣΕΦ», Γήπεδα Καλαθοσφαίρισης «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» και «ΠΟΡΦΥΡΑΣ» στην Πειραϊκή, Συντήρηση κολυμβητηρίου «Π. ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» και Κλειστό Γυμναστήριο Κορυδαλλού «Θ. ΠΟΥΤΟΣ»), 6 βρίσκονται σε προχωρημένη φάση (δημοπρατημένα, έχει αναδειχθεί ανάδοχος, Κολυμβητήριο Κορυδαλλού, κλειστά γήπεδα Καμινίων και «Π. ΣΑΛΠΕΑ» στον Πειραιά, κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο «Σιταποθηκών» στο Κερατσίνι και ΕΑΚ Κορυδαλλού), 2 είναι σε φάση δημοπράτησης (Γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο Πέραμα και δύο γήπεδα τένις στο ΣΕΦ, 2 βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης των μελετών και άμεσης δημοπράτησης (Γήπεδο καλαθοσφαίρισης «Π. ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» που δεν λειτουργεί από το 2008 και ανακατασκευή κλειστού γυμναστηρίου «ΠΛΑΤΩΝΑ» στη Νίκαια), ενώ για τα υπόλοιπα (κλειστό γυμναστήριο «Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ», γήπεδο «Ι. ΒΑΖΟΣ», γήπεδα τένις στα Βοτσαλάκια κ.λπ.) εκπονούνται μελέτες.

Ειδικότερα όμως στον Πειραιά, άρχισαν οι εργασίες σε 3 νέα αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 985.000 ευρώ. Συγκεκριμένα: Ξεκινάει η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 724.000 ευρώ και έχει κριθεί απαραίτητο καθώς το παραπάνω γήπεδο, που χρησιμοποιείται από ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Πειραιά, έχει σημαντικές φθορές, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και να μην μπορεί να αδειοδοτηθεί για την τέλεση αγώνων.

Επίσης αναβαθμίζεται το γήπεδο καλαθοσφαίρισης του «Φοίνικα», στην Πειραϊκή. Το έργο είναι προϋπολογισμού 110.000 ευρώ και κρίνεται αναγκαίο καθώς ο αγωνιστικός χώρος παρουσιάζει φθορές και έχει υποστεί τοπικές καθιζήσεις. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα καλαθοσφαίρισης με νέο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α., αποκατάσταση τμημάτων στα κάγκελα της περίφραξης και των ξύλινων κερκίδων κ.ά.

Τέλος, εκτελούνται εργασίες συντήρησης της σκεπής του μοναδικού κλειστού κολυμβητηρίου «Π. ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ», στο κέντρο του Πειραιά, χωρητικότητας 700 θεατών, στο οποίο προπονούνται και αγωνίζονται αθλητές κολύμβησης και υδατοσφαίρισης. Το έργο προϋπολογισμού 150.911 ευρώ αφορά εργασίες συντήρησης, λόγω της εκτεταμένης διάβρωσης που έχει παρουσιαστεί στις μεταλλικές κατασκευές.

Τα τρία έργα εκτελούνται από την διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς & Νήσων.

 

Β.Π.

 

Read previous post:
Στο Gomelsky Cup στη Μόσχα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο διάσημο τουρνουά προετοιμασίας "Gomelsky Cup" που διοργανώνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Close