Οι Έλληνες δεν έχουν συνηθίσει να συζητούν, γι’ αυτό αλληλοσφάζονται. Ιωσήφ Στάλιν, 1879-1953, Σοβιετικός ηγέτης

16 σύροι στρατιωτικοί και επιστήμονες προστέθηκαν στον κατάλογο των ευρωπαϊκών κυρώσεων

17 Ιούλιος, 2017

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέθεσε σήμερα δεκαέξι ονόματα στον κατάλογο των προσώπων που αφορούν οι κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί στο συριακό καθεστώς λόγω του ρόλου τους στην ανάπτυξη και χρήση χημικών όπλων κατά του άμαχου πληθυσμού.
Τα πρόσωπα αυτά είναι οκτώ υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και οκτώ επιστήμονες «που εμπλέκονται στη διάδοση και χρήση χημικών όπλων», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που εκπροσωπεί τα 28 κράτη-μέλη, σε ανακοίνωσή του.
Η απόφαση αυτή ανεβάζει σε 255 τον συνολικό αριθμό των προσώπων που υπόκεινται σε απαγόρευση εισόδου στο έδαφος της ΕΕ και σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους «επειδή είναι υπεύθυνα για τη βίαιη καταστολή που ασκείται σε βάρος του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, επωφελούνται από το καθεστώς ή του προσφέρουν την υποστήριξή τους, και/ή συνδέονται με τέτοια πρόσωπα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Εξάλλου, 67 συριακές «οντότητες» έχουν ήδη τεθεί στο στόχαστρο με πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους.

 

Read previous post:
Υπερσύχρονο μηχάνημα λέιζερ λιθοτρίπτη απέκτησε το νοσοκομείο Χανίων

Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα λέιζερ λιθοτρίπτη, το οποίο δίνει τη δυνατότητα αναίμακτης διουριθρικής αφαίρεσης λίθων από το ουροποιητικό σύστημα, παρέλαβε σήμερα...

Close